Praktijk voor basis psychologische zorg

ROUW EN VERLIES

Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met rouw. Het kan zijn dat er iemand is overleden die dicht bij je stond. Maar ook het verlies van een dierbare door een echtscheiding leidt tot een rouwproces. Zelfs het verlies van je gezondheid, een zware ziekte, of van je baan, veroorzaakt rouw.

Sommige ziektes, zoals hartproblemen of een herseninfarct, kunnen verregaande invloed hebben op je persoonlijkheid.

In mijn praktijk kan ik je bijstaan in jouw rouwproces. In de eerste plaats kun je je verhaal bij mij kwijt. Daarbij zal ik steeds aandacht geven aan wat dat bij je los maakt. Samen kunnen we zoeken naar concrete handvatten waarmee je het verlies tot een onderdeel van je leven kunt maken. Daarnaast kijken we op welke wijze je verder wilt gaan en help ik je daarin keuzes te maken.

Rouwtest

Op de site www.rouw.nl is meer over te lezen over rouw door het verlies van een dierbaar persoon (door overlijden of vermissing). Op die site en via onderstaande link kun je ook een rouwtest doen. Via de rouwtest krijg je een indruk welk risico je momenteel loopt op onverwerkte of gecompliceerde rouw. Tegelijk met jouw score krijg je enkele tips om, indien de score daartoe aanleiding geeft, hieraan iets te doen.

Rouwtest